Fleet Foxes - Helplessness Blues (1LP)

€ 21,99 (inclusief 21% btw)
Aantal

Beschrijving

Op 2 mei 2011 brengt Fleet Foxes haar tweede album Helplessness Blues uit, de langverwachte opvolger van het titelloze debuutalbum uit 2008. De release van het twaalf nummers tellende album valt samen met de start van de Noord-Amerikaanse tournee op 30 april in Vancouver. Eind mei geeft de band vervolgens zes shows in Europa. In augustus komt Fleet Foxes naar Nederland voor een optreden op Lowlands 2011. De titeltrack van Helplessness Blues is nu beschikbaar via de officiële site van de Fleet Foxes.

Helplessness Blues is over de periode van een jaar opgenomen in de Avast Recording, Bear Creek Studios, Dreamland Studios en Reciprocal Recording. Het album is gemixed door Phil Ek en mede-geproduceerd door Ek met de Fleet Foxes. Ook voor haar tweede album koos Fleet Foxes voor een kunstwerk als cover. Ditmaal van de hand van Chris Alderson, geïlustreerd door Toby Liebowitz.

Fleet Foxes bestaat uit Robin Pecknold, Skyler Skjelset, Christian Wargo, Casey Wescott, Josh Tillman en Morgan Henderson.

 

Tracklist

1. Montezuma
2. Bedouin Dress
3. Sim Sala Bim
4. Battery Kinzie
5. The Plains / Bitter Dancer
6. Helplessness Blues
7. The Cascades
8. Lorelai
9. Someone You`d Admire
10. The Shrine / An Argument
11. Blue Spotted Tail
12. Grown Ocean

 

Aanbieding