Movie - Foo Fighters Back and Forth (1BLU-RAY)

€ 24,99 (inclusief 21% btw)
Aantal

Omschrijving

FOO FIGHTERS: BACK AND FORTH is geproduceerd door Nigel Sinclair (‘No Direction Home: Bob Dylan’, ‘Amazing Journey the Story of the Who’, ‘The Last Play at Shea’) en laat de 16-jarige geschiedenis zien van de inmiddels legendarische band Foo Fighters. Zo komen o.a. de allereerste demo’s van de band voorbij die opgenomen zijn op cassettebandjes in de tijd dat Dave Grohl nog drumde bij N irvana. Maar ook is te zien hoe de band uitgroeide tot een van de grootste rockbands ter wereld die o.a. Grammy Awards, multi platina awards en uitverkochte stadion tournees achter hun naam hebben staan.

Oscar,- en Emmy winnaar James Moll produceerde en regisseerde de documentaire, waarin ook het tot stand komen van het nieuwe album ‘Wasting Light’ is te zien.
 
‘Wasting Light’ is geproduceerd door Butch Vig en gemixed door Alan Moulder en is in zijn geheel op analoge tape opgenomen in de garage van Dave Grohl in California’s San Fernando Valley. De ‘back to basics’ aanpak zonder computers en software heeft geresulteerd in het sterkste en meest samenhangende werk van de Amerikaanse band die inmiddels al een 15-jarige carrière achter de rug heeft. Dit is o.a. terug te horen in de eerste single ‘Rope’, maar ook in albumtracks als de openingstrack ‘Bridge Burning’ en het mooie ‘These Days’. Het album kent ook gastoptredens van Bob Mould (‘Dear Rosemary’) en Krist Novoselic (‘I Should Have Known’). Nadat de band over de hele wereld in uitverkochte arena’s, stadions en op festivals hebben gespeeld, gaat de band terug naar de essentie waardoor ‘Waisting Light’ een triomf is voor de band.